01-03 Matchverslag Overboelare - SKZ 1-3

Na het jammerlijk puntenverlies van vorig weekend diende SK Zandbergen op Overboelare opnieuw orde op zaken te stellen. SK Zandbergen heeft het lot niet langer in eigen handen en dient dan ook te rekenen op een misstap van leider Doggen, wil het nog enigszins kans maken op een felbegeerde titel. K. De Spiegeleer blesseerde zich bij zijn invalbeurt tegen Moorsel, T. Van Der Haegen keerde terug uit schorsing. Hij kreeg tevens de voorkeur op J. Aubeeck in de aanvalslinie.

 

De hobbelige ‘grasmat’ en de hevige wind lieten weinig voetbal toe. Slechte controles, mislukte passes en gevaarlijke tackles waren dan ook toonbeeld voor de wedstrijd. Desalniettemin ging SK Zandbergen gretig op zoek naar een vroeg openingsdoelpunt en werd daarin talloze keren afgefloten wegens buitenspel. Al na 10 minuten kon kapitein J. Everaert de 0-1 binnen knikken na een strakke hoekschop van M. Torrekens. Op het halfuur verdubbelde K. De Backer de score nadat hij als een echte killer de bal in het mandje legde naast doelman J. Lafourt, 0-2. De score kon nog uitgebreid worden door onder meer een knappe vrije schop van M. -Ronaldo- Adriaens. Zijn bal werd echter goed gestopt. Iets voor de rust scoorde het jonge Overboelare zowaar tegen nadat de bal ongelukkig in de voeten belandde van N. Pletinckx.

 

Na de koffie ging SK Zandbergen onmiddellijk op zoek naar een verlossende derde treffer. Helaas was het Overboelare dat het dichtste bij een doelpunt kwam nadat J. Torrekens de binnenkant van de paal trof. Op het uur werd een zieke T. Van Der Haegen naar de kant gehaald voor J. Aubeeck. SK Zandbergen sprong onzorgvuldig om met de kansen en bleef dan ook geruime tijd steken op een 1-2 voorsprong. Het was wachten tot de 80ste minuut waarin T. Hooge de bal aan de tweede paal kon binnenkoppen, 1-3. Iets voor affluiten kreeg diezelfde T. Hooge zijn tweede geel karton voor een handsbal, maar dit had geen invloed meer op het resultaat.

 

We are SK Zandbergen!!!

 

Overboelare: J. Lafourt, J. Steenhoudt, K. Spitaels (70’ A. Fleury), K. Spitaels, T. Vanholder, M. Van Nieuwehuyze (60’ L .Papier), J. Torrekens, J. Dubucq, M. Pieters, K. Pangrazio (85’ K. Nieuborg), N. Pletinckx.

 

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, S. Van Daele, T. Deslagmeulder (70’ D. Debolle), J. Everaerts, G. Beeckmans, M. Torrekens, M. Adriaens, T. Hooge, K. De Backer (K. De Veirman), T. Vanderhaegen (55’ J. Aubeeck).