02-09 Voorbeschouwing: FCW Gijzegem - SKZ

Zondag 6 september trekt SK Zandbergen naar het Aalsterse FCW Gijzegem voor zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen. Hoewel Gijzegem vorig jaar nog de rode lantaarn was in 4e provinciale D, wist de club van coach Dirk De Cremer haar manschappen gericht te versterken tijdens de zomermercato. Beide ploegen zijn vastberaden om de maand september goed in te zetten, het valt dus af te wachten hoe Gijzegem de nipte nederlaag tegen dé titelfavoriet Doggen heeft verteerd.

 

Ploegnieuws

Zondag recupereert coach Guy Praet kaatser Sasha Van Daele waardoor er mogelijk verschuivingen kunnen plaatsvinden. Afgelopen weekend had SK Zandbergen enige moeite met een stug Idegem onder een blakende zon. Toch wist SK de drie punten thuis te houden dankzij doelpunten van G. Beeckmans en J. Everaert. FCW Gijzegem zal geen beroep kunnen doen op D. Gijsbrecht wegens schorsing.

 

Facts & Figures

SK Zandbergen en Gijzegem ontmoetten elkaar pas sinds de competitiehervorming in 2013. In 4 duels won SK Zandbergen er 3 en moest slechts 1 gelijkspel prijsgeven, desondanks het thuisvoordeel. De laatste confrontatie dateert van 29 maart en werd vooral beslecht door barre weersomstandigheden in het voordeel van SK Zandbergen.

 

In de kijker

Onze speler in de kijker voor speeldag 2 is linkerflankspeler Mathias Everaert (26), die aan zijn 6e seizoen bezig is bij rood-wit:

 

Wat verwacht je van de aankomende tegenstander?

"Net zoals zoveel ploegen in onze reeks mogen we Gijzegem zeker en vast niet onderschatten. Wat ik me nog kan herinneren van de vorige confrontaties met Gijzegem is de fysieke sterkte van het elftal. Ze schuwen de harde duels niet en opteerden voor de lange bal richting hun spitsen. Ook afgelopen weekend werden in het treffen met Doggen 6 gele en 1 rode kaart getrokken.  Het belooft dus een pittig duel te worden, maar daar deinzen we niet voor terug… Ik heb vernomen dat het elftal toch versterkt werd en aldus kunnen we misschien wel voor een verassing komen te staan. Toch ben ik ervan overtuigd dat als we zondag fris en geconcentreerd aan de aftrap staan, we de 3 punten mee kunnen nemen naar Zandbergen."

 

Wat zijn jouw persoonlijke ambities voor dit seizoen?

"Mijn persoonlijke ambitie voor dit seizoen is dezelfde dan elke voetbalspeler. Een goed seizoen spelen zonder veel blessures en met veel plezier iedere zondag de voetbalschoenen aantrekken. In SK Zandbergen tref ik veel vrienden waarmee we iedere zondag voor het maximale strijden. En daar mogen natuurlijk de leuke feestjes achteraf niet aan ontbreken."

 

Wat is jouw mooiste moment in de kleuren van SK Zandbergen?

"Dit is een moeilijke vraag omdat ik in al die jaren toch al heel wat mooie momenten heb beleefd bij deze familieclub. Maar op sportief vlak steek er toch eentje bovenuit. Dat is het moment van het scoren van de 1-0 in de finale van de beker van de Denderstreek. De vreugde-uitbarsting van onze supporters die toen door het ‘stadion’ weergalmde was een heus kippenvelmoment en kan ik me nog herinneren alsof het gisteren was. Helaas gaven we onze voorsprong nog weg na de rust, maar desalniettemin doorliepen we een prachtig parcours."

 

Hoe hoog zal SK Zandbergen dit seizoen eindigen volgens jou?

"Volgens mij mogen we onze ambities niet langer wegsteken onder stoelen of banken, maar moeten we er dit jaar vol voor gaan. In eerste instantie zullen we proberen een eindrondeticket te bemachtigen. Maar na twee ‘mislukte’ eindrondes moeten we dit jaar de eindronde misschien eens overslaan en voor het hoogste schavotje gaan. Uiteraard zijn er ook andere kapers op de kust met onder meer Doggen, Aaigem, Neigem en Herzele-Ressegem. En dan zijn er ook nog enkele nieuwkomers in de reeks die ons kunnen verassen."

 

 

Supporters op post!!!