03-11 Matchverslag SK Herdersem - SKZ 2-3

Op de laatste speeldag van de eerste periode was SK Zandbergen te gast bij SK Herdersem. Om nog aanspraak te maken op die eerste periodetitel moest SK Zandbergen winnen én FC Doggen verliezen tegen Strijpen. Rood-wit behaalde slechts een 8/15 in de uitwedstrijden en het was de eis van de coaches om te werken aan de uitreputatie. Daarentegenover wou SK Herdersem het eigen publiek een overwinning bieden, na de 4-1 nederlaag bij leider FC Doggen.

SK Zandbergen begon zonder overtuiging aan de eerste helft. Het mag dan ook van geluk spreken dat T. Somers goed anticipeerde nadat A. Guns vrij kon opduiken in de zestien. Ook het volgende doelgevaar kwam van de thuisploeg, hierna was SK Zandbergen wél wakker geschud. Voor SK Zandbergen zelf was het wachten tot minuut 19, waar M. Adriaens met een prima doorsteekbal G. Beeckmans alleen voor doel bracht. Zijn schot werd gepareerd door T. Van Hoecke, maar op onorthodoxe wijze belandde de bal alsnog in doel via het hoofd van de Zandbergse topschutter. SK Zandbergen had de overhand en kon met een aangenaam gevoel de rust induiken.

Aan het begin van de tweede helft werd G. Beeckmans uit voorzorg aan de kant gelaten, zijn vervanger was ouderdomsdeken K. De Spiegeleer. SK Zandbergen ging door op hetzelfde elan maar zag op het uur SK Herdersem meer en meer oprukken. Met een 0-1 achterstand namen de Aalstenaars meer risico’s en opteerden voor een extra middenvelder. T. Van Der Haegen kwam dicht bij de 0-2, nadat hij met een individuele actie 4 man in de wind zette, maar vervolgens naast besloot. De aanpak van SK Herdersem loonde want in de 74ste minuut werd D. De Bolle gedwongen tot een owngoal, 1-1. SK Zandbergen voelde de bui al hangen, maar dit was buiten T. Van Der Haegen gerekend. Opnieuw op aangeven van M. Adriaens zette hij in de 79ste minuut zijn club op rozen. Twee minuten later deed ook K. De Spiegeleer zijn duit in het zakje. Dankzij de debuterende K. Langenakens, die fungeerde als bliksemafleider, kon K. De Spiegeleer de vrije trap van M. Adriaens vrij binnen knikken, 1-3. Op het einde werd het nog 2-3, wedstrijd gespeeld.

We are SK Zandbergen!!!

SK Herdersem: T. Van Hoecke, F. Cerqueira (72’ K. Moortgat), O. Calik, P. Willockx, S Strickx, M. Torrekens (G. De Gusseme), L. Bruneel, M. Verdickt, D. De Jonge, K. Soylu, A. Guns (57’ T. Demesmaeker).

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, J. Everaert, D. De Bolle, M. Everaert, G. Beeckmans (45’ K. De Spiegeleer), T. Hooge, M. Adriaens, T. Van Der Haegen, K. De Backer (62’ T. Deslagmeulder), J. Aubeeck (80’ K. Langenakens).