07/09 Matchverslag: FCW Gijzegem - SKZ 5-2

Afgelopen zondag trok SK Zandbergen naar FCW Gijzegem, waar het met 5-2 de boot in ging. Een duchtig versterkt Gijzegem verraste de bezoekers na de rust door de scheve situatie snel om te zetten met 3 doelpunten in een dikke 10 minuten. Weliswaar harde cijfers die niet echt op zijn plaats waren…

De eerste helft verliep zeer aardig voor rood-wit. SK Zandbergen trachtte de thuisploeg op te vangen vanaf de eigen helft, en vervolgens snel uit te breken eenmaal de bal veroverd was. Zo trof een doorgebroken K. De Veirman de paal, nadat hij eerst de uitgekomen doelman J. Goossens omspeelde. Daarna kwam G. Beeckmans dicht bij zijn 2e doelpunt van het seizoen, maar zag zijn doelpunt afgekeurd. In de 32’ kwam SK Zandbergen dan toch op voorsprong nadat de trefzekere G. Beeckmans een vrije schop van T. Deslagmeulder in doel devieerde. De eerste helft verliep dus volledig volgens plan, zelf scoren en weinig kansen weggeven.

Na de rust zette een gretiger Gijzegem hoog druk bij de bezoekers. Dit resulteerde in enkele hete standjes voor de kooi van B. Barbé, doch kon hij zijn elftal (nog even) van een tegentreffer houden. Een snelle counter werd in de 60ste minuut immers knap afgerond door K. Coen, 1-1. Gijzegem ging, meer dan SK Zandbergen, op zoek naar de winnende treffer en zag zijn inspanningen beloond in de 71ste minuut na een misverstand op hoekschop. V. Van Mol mocht onbewaakt de 2-1 binnen knikken. Twee minuten later versierde de Gijzegemse aanvaller een strafschop na een licht contact met T. Deslagmeulder, 3-1. Toch liet SK Zandbergen de hoop niet varen en zette het alles op alles. Niet alleen zag invaller T. Van Der Haegen in de 80ste minuut zijn doelpunt afgekeurd, in de 84ste minuut ontnam S. Kambi met een fraaie lob alle hoop voor SK Zandbergen, 4-1. Een doorzettende T. Van Der Haegen bracht de score terug tot 4-2 in de 88ste minuut maar alweer S. Kambi scoorde alsnog tegen, 5-2.

FCW Gijzegem: J. Goossens, G. Van Den Borre, Y. Keymeulen, J. Meert, J. Van Den Berghe (86’ G. Meert), N. De Smet, K. Coen (86’ J. Pieters), T. Verbestel, S. Kambi, V. Van Mol, Y. De Cremer (76’ B. Lacroix).

SK Zandbergen: B. Barbé, R. Van Der Bracht, J. Everaert, T. Deslagmeulder, D. De Bolle, G. Beeckmans, K. De Veirman (73’ Hooge), M. Adriaens, M. Torrekens, K. De Backer, J. Aubeeck (70’ T. Van Der Haegen).