10-02 Matchverslag SKZ - St. Goriks 1-0

 Ondanks een voetbalvrij weekend verplichtten de weersgoden SK Zandbergen uit te wijken naar het Adriaans Stadion van Geraardsbergen om de thuiswedstrijd dd. 7 februari te laten plaatsvinden. Deze inhaalwedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Drieghe J. SK Zandbergen recupereerde zonneklopper M. Torrekens, beul J. Everaert keek toe vanop de tribune wegens schorsing. De grasmat en de talrijk aanwezige supporters beloofden alvast veel goeds voor een aangename pot voetbal.

 

Na de teleurstelling van vorige week, toen de wedstrijd tegen Wieze werd gestaakt bij een 1-0 voorsprong, kwam SK Zandbergen opnieuw sterk voor de dag. T. Hooge voelde zich in zijn nopjes op het goede veld en ook M. Adriaens profiteerde van de vrijheid die hij kreeg. Het was wachten tot halverwege de eerste helft totdat een voorzet van J. Aubeeck door de libero van de tegenstander onbegrijpelijk in doel werd gekopt. Niet veel later flirtte de doelman van St. Goriks met een rode kaart nadat hij zich revancheerde op K. De Backer met een kopstoot. De scheidsrechter liet deze grove fout echter ongestraft. St. Goriks op zijn beurt loerde op de counter en kwam op die manier oog in oog te staan met doelman T. Somers. Deze verkleinde echter uitstekend de hoek en belette zo de aanvaller het scoren. Desondanks de vele kansen slaagde SK Zandbergen er niet in de score te verdubbelen. Het trok dan ook met enige teleurstelling de kleedkamers in met een magere 1-0 voorsprong.

 

Ook in de tweede helft was het SK Zandbergen die de lakens uitdeelde. Een dartele M. Torrekens en ijverig werkende K. De Backer waren een gesel voor de verdediging.  Ook op J. Aubeeck kregen ze maar geen vat. Linksachter van dienst T. Van Der Haegen rukte eveneens geregeld mee op, zijn afwerking kende helaas minder succes. SK Zandbergen gaf nauwelijks kansen weg en sprong onzorgvuldig om met balbezit in de zestien van de tegenstrever. In de slotminuten was het nog even bibberen toen een terugspeelbal van T. Hooge te kort dreigde te zijn. Gelukkig stond T. Deslagmeulder in de baan van de bal en kon deze zonder meer ontzetten.

 

We are SK Zandbergen!!!

 

SK Zandbergen: T. Somers, G. Beeckmans, T. Deslagmeulder, S. Van Daele, R. Van Der Bracht, T. Van Der Haegen (72’ D. De Bolle), M. Adriaens, T. Hooge, M. Torrekens, T. Hooge, K. De Backer (78’ K. De Spiegeleer), J. Aubeeck (90’ J. Snoeck).

 

St. Goriks: K. De Roeck, T. Michiels (78’ D. Goessens), R. Van Der Stichelen, P. Guillermin, P. Van Lierde (46’ L. De Winter), R. Moreels, F. Van Nuffel (70’ H. Browaeys), C. Dupont, L. Van De Walle, D. Van Nuffel, S. Coppens.