12-01 Matchverslag SK Aaigem - SKZ 2-4

Nadat het Zandbergse trainersduo zijn team twee weken verlof oplegde, stond op zondag 10 januari alweer een cruciale topper op het programma. SK Zandbergen trok naar SK Aaigem, dat voor het seizoen als de titelkandidaat werd bestempeld. Zandbergen kon opnieuw rekenen op een fitte J. Aubeeck.

D. De Bolle, G. Beeckmans en K. De Veirman daarentegen zaten een schorsingdag uit.

 

In een bijzonder interessante eerste helft was het SK Zandbergen dat het tempo dirigeerde. Onder impuls van een beresterke T. Hooge en M. Adriaens wist SK Zandbergen de slag om het middenveld alvast te winnen. SK Zandbergen ging op zoek naar de voetballende oplossing en via een frisse M. Torrekens creëerde Zandbergen dan ook het meeste doelgevaar. Het was dan ook geen verrassing dat de 0-1 van K. De Spiegeleer in de 19e minuut voorafgegaan werd door een schitterende actie van M. Torrekens. Niet veel later was hij opnieuw de aangever voor de 0-2, ditmaal met M. Adriaens als afwerker. In de slotminuten van de eerste helft keurde D. Moreels, al dan niet terecht, nog de 0-3 van K. De Spiegeleer af wegens buitenspel.

 

De tweede helft kon voor SK Zandbergen en invaller J. Aubeeck niet beter beginnen. Nog geen 5 minuten op het veld en de 0-3 stond al op het scorebord. Opnieuw dient gezegd te worden dat M. Torrekens 3 spelers van de thuisploeg op een hoopje speelde alvorens J. Aubeeck op zijn wenken te  bedienen. SK Zandbergen leek even te breken onder de Aaigemse druk en zag Aaigem naderen tot 2-3, na 2 doelpunten van S. Beerens in de 64ste en 65ste minuut. G. Raes had de gelijkmaker aan zijn voet, maar zijn vrije schop spatte uiteen op de kruising. Op de tegenaanval was het echter opnieuw de Zandbergse prijsschutter J. Aubeeck die in de 68ste minuut de 2-4 eindstand op het bord toverde. SK Zandbergen wint de felbevochten topper en nestelt zich iets steviger op de derde stek.

 

We are SK Zandbergen!!!

 

SK Aaigem: J. Moortgat, A. De Coninck, Y. De Winne, J. Van Wesemael, R. Limpens, T. De Swaef, G. Raes, S. Beerens (45’ K. Beerens), T. Burms (45’ J. Lommers), M. Fahy, M. Dhondt.

 

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, J. Everaert, S. Van Daele, T. Deslagmeulder, T. Van Der Haegen (75’ M. Everaert), M. Adriaens, T. Hooge, M. Torrekens, K. De Backer (90’ K. De Backer), K. De Spiegeleer (57’ J. Aubeeck).