15-09 Matchverslag: SKZ - SK Aaigem 1-0

Afgelopen zondag kreeg SK Zandbergen de titelfavoriet SK Aaigem over de vloer. Beide ploegen aasden op een driepunter na puntenverlies vorige week. Meer zelfs, SK Zandbergen had orde op zaken te stellen na een beschamende 5-2 nederlaag tegen FCW Gijzegem. Toch gaf trainer Guy Praet het vertrouwen aan dezelfde 11, met uitzondering van T. Deslagmeulder, die plaats maakte voor S. Van Daele.

In een aangename wedstrijd verzamelden beide ploegen enkele aardige kansen, toch kwamen ze maar niet tot een doelpunt. In de 15de minuut werd een doelpunt van K. De Backer afgekeurd wegens buitenspel en in de 20ste minuut trof zijn spitsbroeder J. Aubeeck de paal. Ook G. Beeckmans kwam enkele malen oog in oog met de bezoekende doelman, maar afwerken lukte hem deze keer net niet. SK Aaigem kwam nog dichtbij een doelpunt toen het zich gevaarlijk toonde op hoekschop, maar de poging ging maar nipt voorlangs. SK Zandbergen werd nog een strafschop ontnomen na een handsbal, maar liet zich niet van de wijs brengen. Een gebeten J. Aubeeck kopte net voor rust de bal over het doel en dus floot ref S. Turki na 45 minuten een evenwichtige eerste helft, met kansen aan beide zijden, af.

Tijdens de halftime moest kapitein D. De Bolle verstek geven wegens blessurelast. Zijn vervanger was M. Everaert, die meteen goed in de wedstrijd zat. De wedstrijd ging door op hetzelfde elan, waarbij SK Zandbergen er enkele keren goed uitkwam. Vaak werd M. Torrekens in deze combinaties betrokken. Toch was het bijna SK Aaigem dat op voorsprong kwam nadat de pas ingevallen J. De Roeck een niet te missen kans verkwanselde. Zo duurde het tot de 70ste minuut alvorens M. Everaert zich goed doorzette op de linkerflank, om vervolgens met een voorzet van jewelste K. De Backer zijn eerste competitiedoelpunt voor te schotelen. K. De Backer werkte overigens beheerst af met een fraaie kopbal in de winkelhaak. In de 85ste minuut moest SK Zandbergen met 10 verder, nadat J. Everaert een open wenkbrauw opliep en de wissels reeds waren opgebruikt.

We are SK Zandbergen!!!

SK Zandbergen: B. Barbé, R. Van Der Bracht, J. Everaert, S. Van Daele, D. De Bolle (50’ M. Everaert), G. Beeckmans (80’ T. Van Der Haegen), K. De Veirman, M. Adriaens (65’ T. Hooge), M. Torrekens, K. De Backer, J. Aubeeck.

SK Aaigem: J. Moortgat, A. De Coninck, Y. De Winne, R. Limpens, T. De Swaef, M. Dhondt, M. Bruynbroeck (G. Raes), S. Beerens, T. Burms (60’ J. De Roeck), K. Beerens, J. Lommers