21/09 Matchverslag St. Goriks - SKZ 1-4

Na het onverwachte ontslag van Guy Praet stond SK Zandbergen op zondag 20 september voor een lastige uitwedstrijd naar nieuwkomer Sint-Goriks-Oudenove. Kapitein  Davy De Bolle nam zijn verantwoordelijkheid op en zette zichzelf zowaar uit de ploeg. Zijn vervanger was M. Everaert en bedankte met een assist. Interim-coach De Bolle kreeg steun van een geblesseerde K. De Spiegeleer en stuurde zijn ploeg bij vanaf de zijlijn. De spelers waren enorm gemotiveerd om zowel bestuur als supporters ervan te overtuigen dat ze in Zandbergen over een sterke spelersgroep beschikken.

SK Zandbergen kende een zeer moeizame start. Zo kwam de thuisploeg reeds van bij de aanvangsfase heel dicht bij een openingsdoelpunt. Het was goalie B. Barbé die zijn team met een sublieme redding overeind hield. Eenmaal wakker geschud wist Zandbergen zich langzaam maar zeker in de wedstrijd te knokken. SK Zandbergen dreigde op het kwartier met een schot van J. Aubeeck en via M. Everaert op hoekschop. Maar ook Sint-Goriks kwam nog in de buurt van de kooi van B. Barbé, gelukkig zonder echt doelgevaar. In de 26ste was het voor SK Zandbergen dan toch raak nadat K. De Backer de inzet van G. Beeckmans perfect afrondde. Sint-Goriks ging op zoek naar de gelijkmaker maar slikte daardoor in de 33ste minuut een tweede tegendoelpunt. Na een schermutseling op hoekschop was het K. De Veirman die als laatste zijn voet tegen het leer plaatste, 0-2. SK Zandbergen kon de eerste helft verder controleren.

Twee minuten nadat scheidsrechter M. De Schinckel de tweede helft op gang had gefloten, stond het scorebord al op 1-2. Het was J. Roelandt die de bal in doel werkte na een voorzet vanop de linkerflank. SK Zandbergen liet zich niet van de wijs brengen en scoorde nog geen 5 minuten later al de 1-3. Op prima aangeven van de mee opgerukte M. Everaert knikte G. Beeckmans de bal in de rechterbovenhoek. Met zijn derde van het seizoen bracht hij zijn club op een comfortabele voorsprong. In een voor de supporters aangename wedstrijd creëerden beide teams nog een handvol kansen. Toch was het B. Barbé die het scoren belette met enkele goede tussenkomsten. In de 67ste minuut stuurde M. Adriaens goalgetter J. Aubeeck op weg naar zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Deze laatste twijfelde niet en schoof de bal onder de doelman binnen, 1-4, een verlossend doelpunt voor J. Aubeeck! Interim-coach D. De Bolle voerde enkele tactische wijzigingen door waardoor SK Zandbergen de wedstrijd rustig kon uitvoetballen.

We are SK Zandbergen!!!

Sint-Goriks: K. De Roeck, D. De Rese, J. Van Den Berge, M. D’hondt (H. Browaeys), F. Van Nuffel, P. Guillermin (45’ R. Lauwrensens), J. Roelandt, D. Van Nuffel, T. Michiels (34’ G. Auret), J. Ottov, S. Coppens.

SK Zandbergen: B. Barbé, R. Van Der Bracht, J. Everaert, S. Van Daele, M. Everaert, G. Beeckmans (75’ T. Van Der Haegen), K. De Veirman, M. Adriaens (80’ T. Deslagmeulder), M. Torrekens, K. De Backer, J. Aubeeck (69’ Hooge).