24-12 Matchverslag SKZ - Gijzegem 3-3

Zondag 20 december werkte SK Zandbergen zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen af. Niemand minder dan seizoensrevelatie Gijzegem stond SK Zandbergen in de weg om het jaartal 2015 zonder thuisnederlagen af te sluiten. Bovendien kon SK Zandbergen opnieuw aansluiten bij de top van het klassement, maar dan moest wel afgerekend worden met de Aalstenaars. SK Zandbergen moest het doen zonder de geschorsten S. Van Daele en R. Van Der Bracht. J. Aubeeck maakte dan weer zijn rentree na een enkelblessure. Ook nieuwkomer P. Vanderhaegen wist zijn eerste selectie af te dwingen.

Van voetbal was er nauwelijks sprake, nadat het veld het flink te verduren had gekregen door de hevige regenval van de afgelopen dagen. De eerste helft bracht dan ook weinig spektakel en beide ploegen hadden schrik om met de billen bloot te gaan. Toch scoorde SK Zandbergen in de 25ste minuut via G. Beeckmans, die zijn ploeg op rozen schoot, 1-0. Gijzegem kwam enkele keren gevaarlijk opduiken, gelukkig zonder meer. De jonge scheidsrechter H. De Couvreur had de leiding goed in handen en floot een evenwichtige eerste helft af na 45 minuten.

Vol goede moed vatte SK Zandbergen de tweede helft aan. Het fluitsignaal weergalmde echter nog, toen Gijzegem al had gescoord op een stilstaande fase. Een voorzet ging over het hoofd van iedere Zandbergse speler en het was de Gijzegemse topschutter K. Coen die raak kopte van in de zestien, 1-1. SK Zandbergen werd meteen bij de keel gegrepen en via een hoekschop mocht J. Pieters moederzielsalleen op doel besluiten, 1-2. SK Zandbergen gaf in 5 minuten een comfortabele voorsprong uit handen. Een geelgeboekte K. De Veirman werd vervolgens naar de kant gehaald waardoor P. Vanderhaegen zijn debuut maakte. In de 71ste minuut kon G. Beeckmans opnieuw gelijkmaken nadat de opgerukte T. Van Der Haegen de bal voor doel had geslingerd. J. Aubeeck stond nog geen kwartier op het veld, maar bewees zijn neus voor doelpunten nog niet te hebben verloren. In een rommelige fase reageerde hij het snelste en bracht SK Zandbergen zowaar op voorsprong, 3-2. Helaas kreeg deze vreugde een serieuze knak, nadat Gijzegem gelijkmaakte in de 81ste minuut, na een dekkingsfout op stilstaande fase. SK Zandbergen sluit 2015 af zonder thuisnederlagen, maar de late gelijkmaker smaakte toch zuur na…

We are SK Zandbergen!!!

SK Zandbergen: T. Somers, T. Van Der Haegen, J. Everaert, T. Deslagmeulder, M. Everaert (78’ D. De Bolle), K. De Veirman (58’ P. Vanderhaegen), G. Beeckmans, M. Adriaens, M. Torrekens, K. De Backer, K. De Spiegeleer (62’ J. Aubeeck).

Gijzegem: T. Everaert, G. Van Den Borre, S. Thoen, J. Meert, D. Gysbrecht, N. De Smet, K. Coen, T. Verbestel (76’ J. Pieters), T. Vanderstappen, V. Van Mol, Y. De Cremer (75’ D. Van Opdenboeck).