28-09 Matchverslag SKZ - Herzele Ressegem 2-1

Op zondag 27 september stonden kersverse coaches G. Van Londersele en diens rechterhand B. Langhendries voor hun Zandbergse debuut. Ze kregen niemand minder dan titelfavoriet Herzele-Ressegem over de vloer. Ondanks de beperkte tijd trachtten de nieuwe coaches toch reeds enkele accenten op te leggen. Herzele-Ressegem bekroonde zich doorheen de eerste vier competitiewedstrijden de meest trefzekere uitploeg en aldus was SK Zandbergen gewaarschuwd. De wedstrijd stond onder leiding van de jonge scheidsrechter J. De Meuter.

In een nerveuze wedstrijd startte SK Zandbergen met veel overgave. De wedstrijd bevatte dan ook meer pittige duels dan voetballende combinaties. Zo versierde de ongrijpbare M. Torrekens een vrije schop op de rand van het zestienmeter gebied. Ei-zo-na zette hij deze standaardsituatie zelf om, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger! Het was niet veel later dat Herzele-Ressegem eens dreigde via de rechterflank. Maar een alerte B. Barbé kon er nog net met zijn vingertoppen bij. Vervolgens was het weer aan SK Zandbergen dat oprukte met D. De Bolle, zijn voorzet verdiende meer… Net voor rust mislukte nog een ingeoefend nummertje op hoekschop, daar de kopbal van K. De Backer op de lat strandde.

In de tweede helft was het wachten tot de 51ste minuut alvorens het eerste echte doelgevaar. Het was Herzele-Ressegem die op vrije schop met een ‘frommelgoal’ de score opende, 0-1. SK Zandbergen liet de kopjes niet hangen en het Zandbergse trainersduo reageerde onmiddellijk. Een geelgeboekte K. De Veirman moest plaats ruimen voor T. Hooge in een tactische wissel. Het was dan ook geen toeval dat in de 67ste minuut J. Aubeeck met zijn tweede doelpunt van het seizoen de bordjes in evenwicht bracht, een heuse ontlading voor zijn ploeg. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed ruimte, waardoor de doelkansen eerder schaars waren. De wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel af te stevenen… Dit was echter buiten invaller T. Van Der Haegen gerekend. Amper 5 minuten op het veld, poeierde hij met zijn eerste actie van de wedstrijd de bal pardoes in de linker winkelhaak. Met nog een kwartier te gaan gooide Herzele alles in de strijd, maar botste op een te sterk georganiseerd SK Zandbergen.

We are SK Zandbergen!!!

SK Zandbergen: B. Barbé, R. Van Der Bracht, T. Deslagmeulder, S. Van Daele, D. De Bolle (75’ M. Everaert), G. Beeckmans (70’ T. Van Der Haegen), K. De Veirman (57’ T. Hooge), M. Adriaens, M. Torrekens, K. De Backer, J. Aubeeck (69’ Hooge).

Herzele-Ressegem: D. De Bruecker, W. Van Der Gucht (84’ P. Vandeputte), D. Nachtergaele, J. Malfroy (81’ H. Neckebroek), M. Schotte, S. D’hondt, S. De Vlaminck, K. Sterlin, G. Thomas, A. Saelens (75’ N. Brewaeys), R. Den Tandt.