7-12 Matchverslag Haaltert - SKZ 1-1

Op de laatste speeldag van de heenronde maakte SK Zandbergen de verplaatsing naar Haaltert. De ploeg van F. Van Den Bossche wist op de vorige speeldag leider Doggen van een driepunter te houden, desondanks een vroege rode kaart. Bij SK Zandbergen moest een geblesseerde T. Hooge verstek geven, zijn plek werd ingevuld met een terugkerende J. Everaert.

We waren nog geen 10 minuten aan het voetballen, wanneer de Haalterse doelman de doorgebroken K. De Spiegeleer torpedeerde en SK Zandbergen opnieuw vroeg in de wedstrijd een penalty kreeg. G. Beeckmans aarzelde ditmaal niet en trapte beheerst binnen met de binnenkant van de voet, 0-1.  Haaltert deinsde niet terug en schakelde een versnelling hoger. T. Somers kwam enkele keren goed tussenbeide en zweefde een vrije schop uit de winkelhaak. Maar in minuut 25 kon rechterflank N. Slagmulder met een zoveelste solo-actie dan toch raak treffen, 1-1. Het was dezelfde N. Slagmulder die met een haast identieke beweging in minuut 37 de paal trof. In een evenwichtige eerste helft kreeg K. De Spiegeleer vlak voor affluiten nog een enorme kans, maar hij trof de Haalterse doelman op weg naar de 1-2.

SK Zandbergen begon goed aan de tweede helft en herpakte zich in het spel. Toch schakelden beide ploegen al snel over op het ‘kick-and-rush’ principe waardoor het spel snel heen en weer ging. Haaltert was vooral gevaarlijk via de dribbelvaardige N. Slagmulder, zonder dat SK Zandbergen echt in de problemen kwam. Toch was de tussenkomst van T. Somers enkele malen vereist om Haaltert van een tweede treffer te houden. Via de aalvlugge M. Torrekens counterde SK Zandbergen meermaals, toch ontbrak het aan efficiënte in de zone van de waarheid. In de slotminuten keurde scheidsrechter R. Slama een doelpunt van K. De Backer (al dan niet terecht) af, waardoor de wedstrijd stokte op een verdiend gelijkspel.

We are SK Zandbergen!!!

KRC Haaltert: R. Mertens, B. Brusselman, D. De Knibber, J. Redant, D. Paerewyck, N. Slagmulder, K. Houttekier (75’ J. De Vlieger), B. Marginet (85’ G. Soetinck), B. De Vlieger, S. Biebaut, M. De Schrijver.

SK Zandbergen: T. Somers, R. Van Der Bracht, S. Van Daele, T. Deslagmeulder, M. Everaert (46’ T. Van Der Haegen), J. Everaert,  G. Beeckmans, M. Adriaens, K. De Backer, M. Torrekens, K. De Spiegeleer (60’ K. De Veirman).