Davy De Bolle #Art. Het Nieuwsblad.

Davy De Bolle wil weer naar de eindronde

Davy De Bolle (30) leerde het klappen van de zweep bij Winnik, maar deelt nu al een handvol jaren de lakens uit bij Zandbergen. Een club die nog nooit promoveerde maar ambitieuzer is dan ooit.

‘De ploeg werd bij elkaar gehouden en bovendien versterkt met vier kleppers van formaat’, aldus De Bolle. ‘Michael Torrekens fungeerde in de voorbereiding als linkerflank; zoals destijds bij VK Ninove. Hij kan uitgroeien tot de sensatie van onze reeks. Met Jordy Aubeeck werd een vaste waarde van Kerksken ingelijfd. Kris De Spiegeleer en Glen Beeckmans waren vorig seizoen twee bepalende spelers bij Wit-Zwart. Vorig jaar vierden we via de eindronde ei zo na de promotie. Een eindrondeticket is ook nu een must.’

‘Zandbergen kan rekenen op tal van spelers die ooit meedraaiden bij Appelterre. Voor Thomas Hooge en Maxime Adriaens was die ploeg misschien net iets te hoog gegrepen, maar bij Zandbergen tillen ze het niveau op. Onze A-kern bevat twintig spelers. Dat lijkt veel op ons niveau, maar in de voorbereiding raakten de gelederen al flink uitgedund. Zo werd al snel duidelijk dat we iedereen kunnen gebruiken. Zo raakte Torrekens al op de sukkel, terwijl we met Hooge onze patron op het middenveld dreigen te missen. Onze grootste sterkte vormt de hechte vriendschap. We tellen liefst zes rasechte Zandbergenaars in de ploeg, evenals een handvol spelers uit het naburige Appelterre. Onze coach Guy Praet moet geen sessies teambuilding organiseren. Daar zorgen we zelf wel voor.’ "HET NIEUWSBLAD"