Van Der Bracht Rien #Art. Provbal

SK Zandbergen draait dit seizoen aardig mee in de subtop. Flankverdediger Rien Van der Bracht (29) hoopt met zijn club een prijsje te pakken.

Als 29-jarige heeft Rien Van der Bracht al een aardig lijstje teams bijeen gevoetbald. “Ik begon op 6-jarige leeftijd bij KSV Geraardsbergen en kwam nadien bij de jeugd van VK Ninove terecht. Ik speelde vervolgens nog voor Moerbeke, Schendelbeke, E.Winnik en Sparta Geraardsbergen.”

“Dit is nu mijn tweede seizoen bij SK Zandbergen. Ik heb enkele aanbiedingen om hogerop te spelen maar ik voel me goed bij Zandbergen. SKZ wil elk jaar in de top van het klassement meedraaien. Indien mogelijk wil de club zelfs promotie afdwingen. Die ambitie ligt me wel. Aan een vertrek denk ik dus niet.”

Kleine dip

Het doel voor dit seizoen was duidelijk: Al het goeie van vorig seizoen bevestigen. “We haalden vorig seizoen de eindronde. Dit seizoen zijn de verwachtingen niet anders. Een ticket voor de eindronde was het eerste doel. Daarnaast wilden we ook zo lang mogelijk meedingen naar de titel, maar dat lijkt verloren. De eindronde is wellicht nog het hoogst haalbare. De komende weken zal de competitie in zijn definitieve plooi vallen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, want het kan snel gaan.”

De flankverdediger is overtuigd in de kansen op een goede afloop. “Het verschil tussen de tweede en de zevende is slechts vier punten. Elke week zijn er verschuivingen. Een mindere periode in november sloeg ons achteruit. Die kleine dip werd de jongste weken afgezworen. Met deze kern behoort Zandbergen zeker tot vijf. Het is nu aan ons om het waar te maken.”

Statistieken

Zandbergen heeft alvast twee statistieken die in het voordeel spreken. In de thuiswedstrijden doen enkel de teams uit de top twee beter. “Blijkbaar lukt het ons op eigen veld beter om ons eigen spel op te leggen”, aldus Van der Bracht. “Als we daar ook buitenhuis in slagen, kunnen we het seizoen in schoonheid eindigen.”

Ook wat aantal tegendoelpunten betreft doen enkel Hofstade en Nieuwerkerken beter. “Dat we bij de beste verdediging behoren, verwondert mij eigenlijk niet. We halen voordeel uit het feit dat we reeds twee seizoenen met dezelfde verdediging spelen. Zowel op het middenveld als achterin lopen spelers met ervaring in hogere reeksen. Dat zijn slechts statistieken en daar koop je niets mee.”

Beker van Denderstreek

Voor Van der Bracht zijn het de prestaties die tellen. “Als jeugdspeler van VK Ninove pakte ik al twee titels. Ik blijf hopen om dit ook eens te realiseren bij de senioren. Drie jaar geleden was ik er met met Sparta Geraardsbergen dicht bij toen we op de laatste speeldag tegen Bonanza speelden. In de titelmatch spatte de kampioenstitel in de laatste minuut op de paal uiteen. Vorig jaar was ons avontuur in de Beker van de Denderstreek het hoogtepunt. In de halve finale klopten we TK Meldert via verlengingen en zo behaalde Zandbergen voor het eerst in de clubgeschiedenis de finale. Daarin bleek Terjoden-Welle jammer genoeg te sterk.”

www.provbal.be